750 grammes
Tous nos blogs cuisine Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Top articles

  • L'Histoire de Monsanto

    12 février 2012

    Home:ArlettyAbady.com To read the English version, please click here L’histoire de Monsanto est méconnue par la plupart de gens. J’ai pris le temps de traduire en français la ligne de temps du début jusqu’au présent de cette entreprise. Tout d’abord j'aimerais...

  • What's Junk Food for a Raw Foodist?

    04 juillet 2010

    I’ve been missing my greens!!! I’m usually good about eating and drinking all sorts of green veggies, but these days due to time constraints I’ve been eating mostly fruit smoothies, medicinal mushrooms, superfoods and the occasional pecking on the foods...

  • Paris in August with indigestion

    16 août 2010

    Paris in August sucks - that’s what everyone says. At times I say that too, just because it’s true. But on other occasions, depending on my state of mind, Paris in August is cool: There’s that nice respite from the crowds. No queueing, no waiting. The...

  • Chute de Monsanto désigne une fête; Monsanto is falling, let's party!

    23 septembre 2012

    Photo: Gâtea maca et chocolat Enfin, le grand public prend conscience de la réalité des OGM grâce aux découvertes récentes rendues publiques par l'étude Séralini/Criigen. Monsanto est toxique et on trouve les OGM partout dans la chaine alimentaire. Il...

  • Certains Faits Concernant le Cacao; Some facts about raw chocolate

    22 octobre 2012

    Home: ArlettyAbady.com English Follows the French J'ai hâte pour la Soirée Chocolat! J'ai décidé de préparer une recette de chocolat savoureux , un élixir et certains recette de mes chocolats sucrés. Je suis contente de vous rencontrer et de partager...

  • Comptes de la Soirée Chocolat; Accounts of the First Soirée Chocolat in Paris

    28 octobre 2012

    Home: ArlettyAbady.com English article follows the French one Le succès de La Soirée Chocolat dépassé mes attentes. Pour ceux d'entre vous qui sont venus à la soirée, je vous remercie pour votre soutien, la volonté de partager et vos coeurs ouverts. Nous...

  • Jing Herbs au Royal Monceau! Jing Herbs at the Royal Monceau!

    09 décembre 2012

    Home:ArlettyAbady.com English entry follows the French one Photos de l'atelier: Laetitia Duarte mini video: Marianne Souliez (Merci à vous deux, je vous aime!) l’atelier de l’Alimentation Vivante et sa Magie fut un grand succès. Un grand merci à tout...

  • Le Solstice 2012

    18 décembre 2012

    Home:ArlettyAbady.com English Article Follows the French one! Le Solstice est bientôt sur nous. Décembre, 21, 2012 C'est la date que beaucoup d'entre nous attend depuis longtemps. Le changement de fréquence est déjà saillant, et beaucoup d'entre nous...

  • Aucune culpabilité en mangeant du chocolat cru / No Guilt Eating Cacao

    13 février 2013

    Home: www.LaGourmandiseQuiGuerit.com Contact:ArlettyAbady@gmail.com English Article Follows the French one Je suis au paradis du chocolat cru. J'ai rendu visite à Laurence , la seule à Paris à vendre des plaquettes de chocolat cru haut de gamme . Je ne...

  • Comment faire un nettoyage de foie/ How to do a Liver Flush

    14 avril 2013

    Home:LaGourmandisQuiGuerit.com English article follows the French one ! Si vous n'avez pas lu le court article Comment detoxifié son foie, je vous conseille de le lire en premier en cliquant ici Attention! Les photos que vous allez voir peuvent provoquer...

  • La Gourmandise Qui Guérit rencontre Le Royal Monceau/ LGQG Meets le Royal Monceau

    01 septembre 2013

    Home : www.lagourmandisequiguerit.com English article follows the French one Comment La Gourmandise Qui Guérit est venu à l'attention du Royal Monceau est une longue histoire qui a commencé avec Sage Dammers, herboriste de renommé de la Californie, qui...

  • Une semaine de Transformation pour se reconnecter !

    01 mai 2014

    Détoxiquez-vous avec nous cet été 6 -13 juillet, 2014 ! Dans le monde d’aujourd’hui, on nous dit qu’il est normal de vieillir dans la douleur, la prise de poids et le manque de vitalité. Pour lutter contre ces challenges, la société nous apprend à avaler...

  • Sex & The Raw Foodist Part 1

    16 janvier 2011

    Home:LaGourmandiseQuiGuerit.com When I wrote Orgone is the Female Orgasm , I got queries from people on the subject of sex and the Raw Lifestyle. This inspired me to ask different raw couples on their take of sex and birth control. This week’s entry is...

  • Living through a Storm

    15 février 2011

    Behold the eye of the storm: Silence. Tales of tornados abound in films, novels and not to mention blogs, which confirm this mysterious silence and calmness, before the tornado slams again. I think we’re all familiar with this feeling of being amid the...

  • List of Raw Vegan Restaurants in Paris

    24 janvier 2011

    Home: ArlettyAbady.com Last Friday was our winter potluck, as well as the first raw gathering of 2011. A big thank you to our organisers: Tara Tranguch and Kelsey, who graciously opened up her home to us. Kelsey is new to raw foods and her desire to help...

  • Choufleur versus Cauliflower

    07 février 2011

    Cliff hangers can be annoying. I for one hated having to wait even a week for my favourite telenovela to reveal the fate of the starcrossed lovers. I bring this up, because last week’s blog was not a deliberate cliff-hanger. I thought I made the end clear....

  • The Most Powerful Drug for the Body and Mind

    07 mars 2011

    Freud once said that literature was one of the tools we have to unlocking the mystery inside us. Symbols and meaning are littered in novels, which help formulate our own murky emotions in a clearer way. But words aren’t foolproof. Sometimes words fail...

  • Tools of the Trade: What equipment a Rawfoodist needs when travelling light

    05 avril 2011

    More than half of the Ashtangis left on Monday. Now there’s one shift at the shala, which means everyone is practicing by 5am. I’m having a bit of a challenge with the new time slot. And I’m sore. As my teacher back home once jested, «This isn’t Mysore,...

  • Darjeerling in Anjuna

    11 avril 2011

    We were sitting on the terrace sipping Tulsi tea and chatting as if our encounter had been planned. Earlier that evening I had considered heading down to the Anjuna night market with a small group of friends. The market is famous for its food, everything...

  • Rats, a Mythic Cow and me at Gokarna

    21 avril 2011

    I managed to squeeze past the hot and sticky bodies crammed into the passenger train and on to the platform. The heat was inexorable. I longed to remove my long skirt and long sleeve t-shirt, which clung to my body in an irritating way. But I was in the...

  • A farewell to India

    24 mai 2011

    My re-entry into Paris was turbulent. I had much on my plate as I sorted out both personal and professional challenges. My friends, who have similar lifestyles, assured me it was normal. «What did you expect?» a Canadian friend quipped on Skype, when...

  • Viewing health through pleasure

    30 mai 2011

    We are sensorial creatures. We not only perceive the world through our senses, but we’re also destroying it in order to appease them. Pleasure for many people seems to be their raison d’être. I don’t blame the confusion, since our brain is hardwired for...

  • Tips on Finding Balance

    13 juin 2011

    Living a harmonious life is living a magical life. Being alligned with one’s life mission, spending time with loved ones and oneself is a challenge for most. At times, finding balance feels like a life long journey. Our challenges for balance are mirrored...

  • Tampering with our Bread

    19 juin 2011

    photo: Essene bread with Tahini spread Week in Review, Western Europe Style. Does it come as a shocker that our staff of life has been fiddled with? The most recent scandal to hit our news, regarding the behind the scenes of our food is bread. Ever wonder,...

  • Raw Food Paris course with chef

    28 juin 2011

    photo: Boris' sweet creations for dinner at Super Nature last Friday Having an at home Raw Food Chef has got to be the ultimate of luxuries. This is without a doubt the biggest perk of organising the Boris Lauser Extravaganza on June 24-26 and the last...

1 2 3 4 5 6 > >>

Présentation

  • : L'Atelier Crusine
  • : La Gastronomie Vivante/Raw est faite pour ceux qui choisissent une qualité de vie avec le goût raffiné de la santé. Manger sain, est-ce bon? Oui, ça l'est... et je suis ravie de diffuser une autre façon de préparer la cuisine, inspirée par la crusine californienne. C'est veggie, c'est bon pour nous. Ca a un sens comme mode de vie. Alors, pourquoi continuer à manger de la viande et du fromage tous les jours?
  • Contact

Recherche

Catégories

Liens